Crear actividad
Jugar Ruleta de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Comença per  
A
Unitat de mesura de longituds, utilitzada per expressar mides molt petites, com les longituds d'ona dels raigs X, que equival a 0,1 nm.
Comença per  
B
Unitat de mesura de la pressió, que equival a 100 kPa, i on pots "prendre una cervesa".
Comença per  
C
Unitat de mesura de l'activitat radioactiva. S'abrevia amb el símbol Cm, i rep el seu nom en honor a una dona amb el premi Nobel de química.
Comença per  
D
Tipus de magnitud física que es pot descompondre en altres magnituds anomenades fonamentals.
Comença per  
E
Símbol per a la unitat d'energia en el Sistema Cegesimal, equivalent a 0,1 μJ
Comença per  
F
Nom que rep la quantitat que es multiplica per una altra per fer-la més gran o més petita, i que s'abrevia afegint un prefix al nom de la unitat.
Comença per  
G
Nom que rep un prefix multiplicatiu del Sistema Internacional, molt utilitzat en l'àmbit de la informàtica per expressar la quantitat de memòria d'un dispositiu.
Comença per  
H
Nom que rep el prefix multiplicatiu del Sistema Internacional que ens indica que la quantitat de la mesura s'ha multiplicat per 100.
Comença per  
I
Símbol utilitzat en el sistema anglosaxó per a una unitat de mesura de longitud, equivalent a 25,4 mm.
Comença per  
J
Nom que rep la unitat de mesura de l'energia en el Sistema Internacional.
Comença per  
K
Unitat de mesura de la temperatura absoluta en el Sistema Internacional, que rep el seu nom en honor a un famós "lord" britànic (William Thomson).
Comença per  
L
Tipus de regressió que utilitzem quan volem obtindre l'equació de la recta que millor s'ajusta a una sèrie de parelles de dades experimentals.
Comença per  
M
Nom que rep el prefix multiplicatiu del Sistema Internacional que ens indica que la quantitat de la mesura s'ha dividit per 1000.
Comença per  
N
Nom que rep la unitat de mesura de la força en el Sistema Internacional.
Conté  
O
Nom del coeficient que ens indica la bondat del ajust d'una recta de regressió lineal a les dades experimentals.
Comença per  
P
Nom que rep la unitat de mesura de la viscositat dinàmica en el Sistema Cegesimal.
Conté  
Q
Nom que rep el criteri de rebuig de dades experimentals, on comparem la diferència entre la mesura sospitosa i la més pròxima, amb el rang del conjunt de mesures (3 paraules).
Comença per  
R
Tipus d'error experimental que expressa la relació que hi ha entre l'error absolut i la mitjana de les dades experimentals.
Comença per  
S
Tipus d'error experimental que sempre es produeix en el mateix sentit, a causa de l'instrument de mesura o a l'observador de la indicació de l'instrument.
Comença per  
T
Nom que rep el prefix multiplicatiu utilitzat per a indicar que una quantitat és 10¹² vegades més gran que la unitat de mesura.
Comença per  
U
Quantitat d'una magnitud que s'adopta convencionalment com a terme de comparació per a mesurar les quantitats d'eixes magnituds.
Comença per  
V
Nom d'un paràmetre estadístic utilitzat per a expressar la dispersió d'un conjunt de mesures, i que es calcula elevant al quadrat la desviació estàndard.
Comença per  
W
Cognom del inventor britànic de la màquina de vapor, pel qual rep el nom la unitat de potència en el Sistema Internacional.
Conté  
X
Nom que rep la incertesa d'una mesura quan s'ha multiplicat per un determinat factor de cobertura K.
Comença per  
Y
Nom que rep el prefix multiplicatiu utilitzat per a indicar que una quantitat és 10²⁴ vegades més petita que la unitat de mesura.
Comença per  
Z
Nom que rep el prefix multiplicatiu utilitzat per a indicar que una quantitat és 10²¹ vegades més petita que la unitat de mesura.