Crear actividad
Jugar Completar frases
En música el compàs està basat en la ____________________ , que és una sensació de bategar que porta dins tota la música .

La pulsació sempre és ____________________ i constant , encara que en algunes peces musicals és més ____________________ i en altres més lenta . Això és el que anomenem ____________________ , o utilitzem la paraula italiana ____________________ , que fa referència a la ____________________ de la pulsació .

Cada cert nombre de ____________________ , de forma periòdica , en trobem una ____________________ , és a dir , que sona més fort que la resta . Es així com podem dir que si cada dos pulsacions una està accentuada parlem de compàs ____________________ . Si és cada tres pulsacions que trobem una accentuada diem que tenim un compàs ____________________ , i si és cada quatre , aleshores tenim un compàs ____________________ .

Quan mirem una partitura i veiem que segons el compàs estan les línies ____________________ , hem de saber que després de cada línia ____________________ va una pulsació forta o accentuada .

I què volen dir els dígits que formen la nomenclatura del compàs ? Doncs és molt senzill , el ____________________ , que és que està a la part de dalt indica ____________________ figures formen el compàs , així un compàs de 3 / 4 en té ____________________ figures ja que el numerador és 3 . El ____________________ ens diu de quin ____________________ són les figures que formen el compàs , així el quatre de l'exemple anterior indica ____________________ , si fora un 8 , ____________________ o un 16 ____________________ . D'altra banda 2 indica ____________________ i 1 indica ____________________ .