Crear actividad
Jugar Completar frases
Vegetarische voeding
? Noten
Volgende soorten zijn op deze leeftijd toegelaten : wal - , hazel - , pinda - , amandel - , cashewnoten .
Noten bevatten veel ____________________ vetzuren en geven dus heel veel ____________________ . Geef noten in de vorm van notenpasta , maar niet in hun geheel voor kinderen jonger dan ____________________ ____________________ , omdat de kans op verslikken te groot is .
? ____________________
Dit blijft af te raden op deze leeftijd . Supplementen ____________________ en vitamine ____________________ zijn noodzakelijk als ouders er toch voor te kiezen .

Groentesoep
Dit geef je liefst na de groentepap , verse soep . Die wordt al dan niet gepureerd . Dit is afhankelijk van het gebit van de baby . De soep is ook een belangrijke bron van ____________________ .

Dranken
Je mag de baby tussendoor laten drinken , zeker bij warm weer of bij ____________________ en / of ____________________ . Kies voor gezonde dranken . Water is belangrijkste dorstlesser .


Fruit
? Fruitpap
Een baby geeft zelf aan wanneer hij dit beu is . Ook een stukje fruit uit de hand kan vanaf nu . Zorg voor afwisseling in de keuze van de fruitsoorten .
? Mogelijke combinaties
Appel - abrikoos , mango - meloen , framboos - peer , banaan - abrikoos , ?

?
Melkvoeding
? Vitamine D
Een baby die ____________________ krijgt , heeft extra vitamine D nodig . Een baby die ____________________ of opvolgvoeding krijgt , heeft geen extra vitamines nodig .
? Koemelk
Daarvoor is het nog te vroeg . Dit bevat teveel ____________________ en te weinig ____________________ , mineralen en onverzadigde vetzuren .
Wacht hiermee tot de baby 12 à ____________________ maanden oud is .
? Melkproducten
Met yoghurt , plattekaas of fruitkaasjes wacht je nog tot de baby 12 à ____________________ maanden is . Als een baby een halve liter melkvoeding per dag krijgt , is dit voldoende . Fruitkaasjes zijn meestal ____________________ en daarom niet aan te bevelen .
? Meeltoevoeging
Een flesvoeding kan op aanraden van de dokter of regioverantwoordelijke aangevuld worden met ____________________ . Dan bevat de flesvoeding meer ____________________ .