Crear actividad
Jugar Test
1. 
De Amerikaan Maslow is beroemd geworden met zijn Theory of Human Motivation (1943). Hij stelt dat een lagere behoefte moet worden verwezenlijkt voordat een hogere behoefte ontstaat. Zo hebben leerlingen bijvoorbeeld eerst de behoefte om door een docent erkend te worden om hun persoon in plaats van hun leerprestaties, voordat zij zich zorgen maken of ze op school ergens bij horen.
A.
Klopt
B.
Klopt niet
2. 
Er kan alleen een prettige sfeer in de klas heersen als er gelucht is en de verwarming op ongeveer 20 graden staat.
A.
Klopt
B.
Klopt niet
3. 
De leraar snapt maar niet waarom Ramon met zijn intelligentie niet de moeite doet om beter zijn best te doen. Hij is echt heel talentvol!
A.
Ramon geeft niets om zijn toekomst.
B.
Ramon moest eerst zijn zusje naar school brengen, en heeft niets gegeten want de koelkast was leeg en zijn ouders hadden geen geld meer voor zijn zakgeld.
4. 
Om de dynamiek binnen een groep te begrijpen, is het belangrijk de behoeften te kennen van de individuele leerlingen in die groep. Hun behoeften zijn bepalend voor de vorm en de richting die de groep aanneemt. Een brugklasser heeft veel aan zijn hoofd; een nieuw gebouw, nieuwe mensen, nieuwe vakken, nieuwe regels. Leerlingen willen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen door de andere leerlingen in de groep. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld kennismakingsspelletjes te spelen en aan teambuilding te doen. Over welke indiduele behoefte van een leerling gaat het?
A.
Persoonlijk contact
B.
Veiligheid
C.
Invloed
5. 
Zodra de leerlingen het gevoel hebben erbij te horen, zullen zij de behoefte voelen om invloed uit te oefenen. Dit kan zowel actief als passief; sommige leerlingen dingen naar leiderschap, anderen zijn de sociaal werker, organisator, volger of joker (van Engelen, 2014). In een groep met lage cohesie en wellicht negatieve groepsnormen zien de rollen er wat anders uit. Hoe?
A.
Dictator als leider
B.
Slachtoffer als volger
C.
Dictator, slachtoffers, meelopers, oppositie en de zondebok die wordt gepest.
6. 
Bij de derde individuele behoefte van een leerling: 'persoonlijk contact' is er niet per se sprake van keuzevrijheid. Het kan zijn dat de groep via ongeschreven regels bepaalt dat je niet 'kunt' omgaan met iemand die je erg interessant vindt.
A.
Klopt
B.
Klopt niet