Crear actividad
Jugar Completar texto
REVOLUCIÓ DELS TRANSPORTS
En la segona meitat del segle ____________________ es va produir la revolució en els transports i ve marcada fonamentalment per l'aplicació de la màquina de vapor als ____________________ i al ____________________ .
La Revolució Industrial no haguera pogut prosperar sense el desenvolupament dels transports , que portaran les mercaderies produïdes a la fàbrica fins als mercats on es consumien . Aquests nous transports són necessaris no només al mercat interior sinó també en el comerç internacional , ja que en aquesta època es creen els grans mercats .
NAVEGACIÓ
En ____________________ , el nord - americà ____________________ va impulsar la primera línia ____________________ amb vaixells propulsats per motor de ____________________ . Després , van incorporar cascos de ____________________ i començaren a usar ____________________ per a la propulsió . La navegació era mes segura i rápida que amb els velers . A finals de segle XIX van arribar els primers vaixells amb cambres ____________________ , fent possible transportar materials ____________________ a grans distàncies . L ? obertura del Canal de ____________________ , va reduir les distàncies per mar .
EL ____________________
Es van millorar les carreteres , però el transport terrestre encara era lent i insegur . Això va canviar amb l'aparició del ferrocarril .
El ferrocarril és la combinació entre màquina de ____________________ i ____________________ . A principis del segle XIX ____________________ va construir la primera ____________________ de vapor que es va usar per a transportar la càrrega en les mines de carbó . Després , s'estrena la primera via fèrria per al transport de ____________________ . Aviat es van multiplicar les vies fèrries a tot el món , apareixent les línies ____________________ .