Crear actividad
Jugar Completar frases
2 . 4 . REGNE MONERES

2 . 4 . 1 . Característiques

El ____________________ ____________________ ( els ____________________ i ____________________ ) són els ____________________ més ____________________ i més ____________________ de la ____________________ .
Habiten en ____________________ amb :
- La ____________________ ____________________ .
- ____________________ ____________________ .
- ____________________ .
- ____________________ ____________________ ? oxigen o ____________________ de ____________________ .

Són i tenen :
- Són ____________________ ____________________ amb ____________________ ____________________ ____________________ .
- ____________________ tenen ____________________ ____________________ ni ____________________ ____________________ .
- ____________________ ____________________ de ____________________ ( ____________________ i ____________________ ) , a ____________________ ____________________ i ____________________ de ____________________ .
- ____________________ ____________________ ____________________ .
- Tenen ____________________ ____________________ per ____________________ .

2 . 4 . 2 . Classificació dels bacteris

Es ____________________ en funció de la ____________________ i ____________________ ? ADN .
El Regne de les Moneres es ____________________ ____________________ en ____________________ ____________________ ____________________ :

- ____________________ :
- - - ____________________ ____________________ o ____________________ .
- - - Van ____________________ fa ____________________ ____________________ d ? anys .
- - - ____________________ ____________________ ____________________ , actualment , en ____________________ ____________________ :
- - - - - - - A les ____________________ ____________________ ? aigua ____________________ i ____________________ a ____________________ de ____________________ ____________________ ( bacteris ____________________ ) .
- - - - - - - A ____________________ més ____________________ que les dels ____________________ ( ____________________ ) ( bacteris ____________________ ) .
- - - - - - - Als ____________________ , ____________________ i ____________________ ____________________ ____________________ ? animals . ____________________ ____________________ a partir de : ____________________ i ____________________ ( bacteris ____________________ ) .

- ____________________ :
- - - Bacteris ____________________ .
- - - Van ____________________ fa ____________________ ____________________ d ? anys .
- - - És el ____________________ més ____________________ dels ____________________ ____________________ .
- - - ____________________ es ____________________ totes les ____________________ .
- - - ____________________ en ____________________ molt ____________________ i ____________________ gran ____________________ de ____________________ , ____________________ i ____________________ ____________________ ? obtenir i ____________________ ____________________ ? energia .
- - - Els ____________________ són ____________________ i són els primers ____________________ ____________________ ____________________ .

- ____________________ :
- - - Es ____________________ unes ____________________ ____________________ .
- - - ____________________ , principalment , en ____________________ ? aigua ____________________ ____________________ grans ____________________ .
- - - Tenen ____________________ .
- - - ____________________ la ____________________ , per això són els ____________________ de la ____________________ ____________________ ? oxigen a ____________________ ? atmosfera .
- - - ____________________ ____________________ el ____________________ ____________________ .
- - - Poden ____________________ ____________________ de ____________________ .

2 . 4 . 3 . Nutrició

Segons el ____________________ ____________________ ____________________ , els ____________________ poden tenir els ____________________ següents :
- ____________________ : ____________________ la matèria ____________________ que un ____________________ ____________________ ha ____________________ .
- ____________________ : ____________________ matèria ____________________ a ____________________ de matèria ____________________ .

Segons ____________________ és la ____________________ de ____________________ ____________________ es ____________________ en :
- ____________________ ____________________ ( la seva ____________________ ____________________ ? energia és la ____________________ ) : ____________________ .
- ____________________ ____________________ ( la seva ____________________ ____________________ ? energia és la ____________________ ) . No fan la ____________________ que ____________________ de les ____________________ , no ____________________ ____________________ , sinó ____________________ : ____________________ .
- ____________________ ( la seva ____________________ ____________________ ? energia són ____________________ ____________________ de ____________________ ____________________ de ____________________ , ____________________ o ____________________ ) : bacteris ____________________ , ____________________ , ____________________ . ____________________

2 . 4 . 4 . Relació

- ____________________ : representen la ____________________ ____________________ de bacteris . Són de ____________________ ____________________ i ____________________ .
- Paràsits : ____________________ ____________________ o teixits d ? altres ____________________ i els ____________________ o ____________________ ____________________ .
- ____________________ : es ____________________ d ? altres ____________________ ____________________ sense ____________________ - ____________________ .
- ____________________ : la seva ____________________ és ____________________ ____________________ per a ____________________ ? organisme en el qual ____________________ .

2 . 4 . 5 . Reproducció

- Els ____________________ es ____________________ per ____________________ o ____________________ ____________________ .
- Es ____________________ la ____________________ del ____________________ ____________________ .
- Cada ____________________ se ? n va a un ____________________ ____________________ de la ____________________ de tal manera que la ____________________ ____________________ es ____________________ pel ____________________ i es ____________________ en dues ____________________ ____________________ .

2 . 4 . 6 . Creixement bacterià

Increment del ____________________ de ____________________ al llarg del ____________________ en un ____________________ ____________________ .
- Quan les ____________________ ____________________ són ____________________ , els ____________________ es ____________________ amb gran ____________________ . Cada ____________________ o ____________________ minuts cada ____________________ pot donar ____________________ a ____________________ noves ____________________ per ____________________ ____________________ .
- El ____________________ de ____________________ ____________________ està determinat per ____________________ com la ____________________ , ____________________ ? abundància de ____________________ en el ____________________ o la ____________________ de ____________________ .

2 . 4 . 7 . Obtenció d ? energia

Per a ____________________ ____________________ , tots els ____________________ ____________________ han de ____________________ la ____________________ ____________________ que han ____________________ o que han ____________________ .
Els ____________________ ho ____________________ ____________________ de ____________________ maneres :
- ____________________ ____________________ ____________________ ( amb ____________________ )
- ____________________ ____________________ ____________________ ( sense ____________________ )
- ____________________

2 . 4 . 8 . Relacions dels bacteris i els éssers humans

L ? espècie humana ____________________ amb els ____________________ a diferents ____________________ :
1 . ____________________ ____________________ , tot i que s ? han ____________________ ____________________ per ____________________ contra elles .
2 . Hi ha ____________________ no ____________________ ____________________ en el nostre ____________________ .
3 . Tenen un ____________________ ____________________ .
4 . S ? utilitzen en ____________________ .