Crear actividad
Jugar Completar texto
Een ____________________ is een ____________________ of een afbeelding van iets . Deze afbeelding vervangt ____________________ . Door naar de afbeelding te kijken weet je waar het voor staat en wat je moet doen of juist niet mag doen .

Pictogrammen komen op heel wat plaatsen voor : in stations , scholen , ziekenhuizen , op de computer , . . .

Er bestaan verschillende soorten pictogrammen . Een ____________________ geeft aan wat je niet mag doen en kan je herkennen aan hun rode kleur . Een andere soort is een gebodsbord . Dit bord geeft aan wat je ____________________ doen . Dit bord is altijd in het wit en ____________________ . Verder zijn er ook de reddingsborden . Reddingsborden geven aan waar je hulp kan vinden of brengen je in ____________________ . Deze borden zijn altijd in het groen en wit . ____________________ of waarschuwingsborden geven een gevaar of komend gevaar aan . Deze bestaan in het geel , oranje en rood en wit . Informatieborden zijn ook een soort pictogrammen en geven informatie over allerlei zaken . De verkeersborden zijn ook een soort pictogrammen en bestaan uit ____________________ , gevaarsborden , gebodsborden en verbodsborden . Als laatste soort hebben we de brandbestrijdingsborden . Deze borden zijn belangrijk tijdens een ____________________ .

Pictogrammen hebben heel wat voordelen . Ze zijn bijvoorbeeld door heel wat mensen gekend : dus ook in het ____________________ . Mensen in Frankrijk , Spanje , Canada , Turkije , Finland , . . . zullen allemaal dezelfde betekenis geven aan dat pictogram . Een tweede voordeel is dat pictogrammen opvallen en daardoor als waarschuwing dienen voor veel mensen . Een derde voordeel is dat pictogrammen zorgen voor veiligheid .