Crear actividad
Jugar Completar frases
ORIGEN DELS VERTEBRATS
Els vertebrats estan constituïts per cinc grups d'animals : els peixos , els ____________________ , els rèptils , les ____________________ i els mamífers .
Els que van conquistar el medi terrestre són els ____________________ , les ____________________ i els mamífers . Els ____________________ no van arribar a conquerir aquest ambient perquè una part de la seva vida transcorre dins l'aigua .
Existeix una teoria que sosté que els animals van sortir d'un medi aquàtic . Els primers van ser els ____________________ . Per a això van haver de proveir - se d ? extremitats però aquestes no estaven ben adaptades , simplement eren braços i ____________________ que sortien dels costats de cos i no podien doblegar , eren molt febles i no podien aixecar el cos del sòl , es movien ____________________ - se .
Els ____________________ van estar millor adaptats al nou ambient , les seves extremitats ja van tenir un colze , amb aquest poden aixecar la part ventral del sòl , però sempre hi ha una part del cos que toca el terra , per això es diu que ____________________ .
Les ____________________ i els ____________________ són els més ben adaptats al desplaçament terrestre , les seves extremitats ja no surten dels costats del cos com en els amfibis i rèptils sinó que surten verticalment i poden ____________________ les seves extremitats per mitjà d'un genoll o colze .