Crear actividad
Jugar Completar texto
L'Edat Mitjana és un període que transcorre entre els segles ____________________ i ____________________ . Hi trobem dos tipus de música :
1 - Música ____________________ : el cant de l'església se'l coneix amb el nom de : ____________________ ____________________ . El cant gregorià rep aquest nom en honor al ____________________ ____________________ I que va ser qui va manar ____________________ i ordenar la música religiosa d'aquesta època . El cant gregorià és música ____________________ a ____________________ . Els autors del cant gregorià són ____________________ .
2 - Música civil o ____________________ : a partir del s . XI comença a sorgir amb força una música profana . Així en el sud de França sorgeixen en el s . XII els : ____________________ . Els trobadors són nobles que ____________________ les cançons que els ____________________ interpreten .
3 - Mentre que la temàtica del cant gregorià era ____________________ , la temàtica de les cançons del trobadors podia ser ____________________ i la ____________________ .
4 - La llengua del cant gregorià era el ____________________ . Els trobadors , en canvi , escriuen en llengües ____________________ .
5 - A Catalunya tenim El Llibre Vermell de Montserrat que és un manuscrit del s . XIV que es conserva a ____________________ i que conte cants monòdics i polifònics , creats per entretenir els ____________________ que anaven a adorar la ____________________ de Montserrat .