Crear actividad
Jugar Completar frases
____________________ - en biobrandstoffen bestaan uit bouwstenen . Deze bouwstenen noemen we ____________________ . In deze brandstoffen zitten er verschillende zoals ____________________ en waterstofatomen , maar in fossiele brandstoffen zit ook vaak ____________________ . Aardgas bestaat uit ____________________ en butaan bestaat uit 4 ____________________ atomen en 10 ____________________ atomen .

Zure regen zorgt ervoor dat kalkachtige dingen oplossen . Dit komt doordat het ____________________ reageert met de kalk . ____________________ zorgt ervoor dat zure regen kan ontstaan . Door verbranding en hoge temperaturen ontstaan er ____________________ . Deze reageren met ____________________ en zuurstof tot ____________________ . Salpeterzuur is dan de zure regen .

Het broeikaseffect zorgt dat de aarde op temperatuur blijft . De gassen die in de ____________________ blijven hangen die hiervoor zorgen noemen we ____________________ . Deze gassen ontstaan door bijvoorbeeld verbranding . De meest bekende broeikasgas is ____________________ . De broeikasgassen nemen ____________________ op uit de zonnestralen en de warmte wat vanaf de aarde komt en stuurt deze warmte alle richtingen op , dus ook weer terug naar de ____________________ . Hierdoor blijft de aarde op ____________________ . Wordt deze laag ____________________ zal er meer warmte naar de aarde teruggaan en wordt de aarde warmer met alle gevolgen van dien .

Wij mensen hebben we ideeën om dit terug te dringen door ____________________ op te wekken door kerncentrales , windmolens , zonnepanelen en ____________________ autos . Ook zijn we bezig om te zorgen dat er minder bomen gekapt worden en meer geplant , want planten zorgen voor zuurstof en halen ____________________ uit de lucht .