Crear actividad
Jugar Completar frases
La sang ix del ventricle esquerre a través de l'artèria ____________________ . En la seua part ascendent neixen les artèries ____________________ que irriguen el propi múscul cardiac .
De ____________________ ____________________ neixen tres artèries : una que porta la sang al costat dret del cos , el tronc ____________________ dret ( aquesta artèria es bifurca en dos : la ____________________ primitiva dreta que porta sang a la part dreta del coll i el cap , i la ____________________ dreta , que porta la sang al braç dret ) ; una altra que porta la sang al costat esquerre del coll i el cap : la ____________________ ____________________ ____________________ i una altra que porta la sang al braç esquerre : la ____________________ esquerra .
En le menbre superior , les artèries subclàvies es continuen amb les ____________________ , ____________________ i finalment es bifurquen en les artèries ____________________ ( més ____________________ ) i ____________________ ( més ____________________ ) .
De l'aorta descendent neixen moltes artèries com les ____________________ , ____________________ , ____________________ i ____________________ aòrtiques ( en la seua porció ____________________ ) i les ____________________ , ____________________ i el tronc ____________________ ( en la seua porció ____________________ ) .
La porció teminal de l'aorta dóna l'artèria ____________________ interna o hipogàstrica i l'artèria ____________________ ____________________ que porta la sang al membre inferior . Aquesta última es continua amb l'artèria ____________________ i , al passar per l'anell del múscul ____________________ ____________________ , s'anomena artèria ____________________ . Després es bifurca en l'artèria ____________________ anterior i en el tronc ____________________ que es bifurca en l'artèria ____________________ ____________________ i ____________________ .