Crear actividad
Jugar Completar texto
Een effleurage is een ____________________ beweging . Effleurages kun je als ____________________ greep , als overgang van de ene handgreep naar de andere en ter ____________________ van een massage gebruiken . De snelheid waarop je effleurages uitvoert , is afhankelijk van het ____________________ van je massage . Een ____________________ tempo werkt activerend , een langzaam tempo ____________________ . Een ____________________ lengtestrijking bevordert de afvoer van bloed en lymfe . Een zacht uitgevoerde lengtestrijking werkt ____________________ en vermindert pijn . Een ____________________ werkt stimulerend en tonusverhogend . Een cirkelvormige strijking noemen we ook wel ____________________ . Een ____________________ werkt stimulerend en tonusverhogend . Effleurages zijn niet geschikt voor een ____________________ huid .
Een petrissage is een ____________________ beweging . Dit is alleen mogelijk op plaatsen waar je ____________________ op kunt pakken . Een lengtekneding voer je uit in de ____________________ van het spierverloop en gebruik je onder andere bij ____________________ spieren . In een soepel en rustig tempo werkt het ____________________ en ____________________ . Een ____________________ petrissage werkt afvoerend . Krachtige dwarsknedingen en parallelknedingen verhogen de ____________________ en verbeteren de spierspanning .
Tapotements prikkelen de sensibele zenuwen van de bloedvaten en spieren . Korte en krachtige tapotements werken ____________________ en tonusverhogend . Langdurige en rustige tapotements werken ____________________ . ____________________ hakken met gestrekte en gesloten vingers is stimulerend . ____________________ hakken met losse , licht gespreide vingers is milder . Bij het uitvoeren van tapotements mag je niet op het bot slaan . Daarnaast is een huid met ____________________ en een ____________________ huid niet geschikt voor tapotements .
Fricties kun je toepassen voor het verminderen van ____________________ . Myogelosen betekent ____________________ . Fricties kun je ook toepassen bij het lokaal losmaken van ____________________ .
Vibraties hebben een ____________________ en kalmerende werking .
De effecten van intermitterend drukken zijn ontspannend , kalmerend en dehydraterend op extremiteiten . Dehydraterend betekent ____________________ .
Schudden is het heen en weer bewegen van spierweefsel . Deze greep kun je het best aan het begin van een massage uitvoeren ter ontspanning van te ____________________ spieren .
Huidmobiliserende grepen zijn handgrepen die de huid losmaken van de onderlaag . Deze grepen worden toegepast om de ____________________ van de huid en de conditie van het ____________________ ____________________ te verbeteren .