Crear actividad
Jugar Completar frases
Fins a l'inici de la ____________________ Guerra Mundial en 1939 quallen les experiències del nou art : unes passaran ràpidament , altres quedaran incorporades a l'art per sempre . Els ____________________ arriben al seu apogeu durant la dècada dels anys ____________________ , entren en crisi a partir de 1929 i desapareixeran en la dècada dels ____________________ .

1 . El ____________________ va ser un moviment literari i artístic sorgit a Itàlia en el primer decenni del segle XX . El 20 de febrer de 1909 F . T . ____________________ va publicar un primer Manifest futurista on s'expressa la voluntat de trencar amb la ____________________ , una apologia a la ____________________ , l'exaltació del sentiment ____________________ i ____________________ , l'adoració de la ____________________ , el retrat de la realitat en moviment . Va ser una corrent polititzada cap al ____________________ .

2 . André ____________________ redacta en 1925 el ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ on volia donar a entendre l'art que està més enllà de la ____________________ : l'obra naix de ____________________ pur , és a dir , qualsevol forma d'expressió en què la ment no exercisca cap tipus de ____________________ . Eixa reivindicació del subconscient i del ____________________ , als quals s'atorga una entitat d'igual o ____________________ importància que els estats de consciència . Implica superar els formalismes en l'art així com obrir - lo a la col·lectivització , a la ____________________ . Tots els humans articulen un mateix ____________________ des dels somnis .

3 . En 1918 , el poeta xilé ____________________ ____________________ arriba a Espanya després de la seua estada a París . Per a ell , el poeta ja no ha de cantar a la natura sinó que ha ____________________ - ____________________ , eliminar tot allò descriptiu o ____________________ . " Cal fer un poema com la natura fa un ____________________ " .