Crear actividad
Jugar Completar frases
Els paisatges espanyols
Com són els paisatges d'Espanya ?
Els paisatges del ____________________ país són molt variats . Aquesta diversitat és deguda al fet que , encara que tot el territori espanyol se situa a la zona ____________________ temperada del planeta , el relleu , la hidrografia i els ____________________ no són uniformes .
Hi ha diversos tipus de paisatges :
EL PAISATGE ____________________
És propi del nord i del ____________________ - oest peninsular . Es tracta de una zona ____________________ , amb molta vegetació , perquè les precipitacions són abundants i el sòl és molt ric en humus . Destaquen els boscos de fulla caduca i de roures i fajos , les planes amb ____________________ i els prats d'herba per a bestiar .
L'ESPANYA SUBTROPICAL : EL PAISATGE ____________________
Les illes Canàries tenen un relleu muntanyós Pel seu origen ____________________ , el règim de precipitacions i la latitud , té espècies pròpies , com el pi de Canàries , el cardòn , el ____________________ i la tabaiba .
Al vessant sud de les illes creixen plantes més adptades a la sequera , i al vessant nord , més humit , la vegetació és més abundant .
EL PAISATGE ____________________
Ocupa el ____________________ de la península Ibèrica i tota la costa mediterrània .
És una zona de pluges escasses , per la qual cosa predominen les espècies vegetals de fulla ____________________ i molt resistents , com l'alzina , la surera i el ____________________ .
A més , hi ha ____________________ tipus de matoll :
La ____________________ és molt densa , amb arbustos alts com l'arboç , el ____________________ i les estepes .
La ____________________ es dóna a les zones més ____________________ i conté matolls més baixos , com el romer , el ____________________ i l'espígol , i zones amb clarianes .
ELS PAISATGES DE ____________________
A les zones de més altitud predominen els boscos d'arbres de fulla perenne com les ____________________ , o de fulla ____________________ com les fagedes .