Crear actividad
Jugar Completar frases
De Eerste Wereldoorlog , ook de Grote Oorlog genoemd , begon in 1914 en duurde tot ____________________ ____________________ ____________________ . Tijdens de Wereldoorlog werkten verschillende landen samen in ____________________ . Twee belangrijke bondgenootschappen waren de Triple ____________________ en de Triple Alliantie . Bij de Triple Entente hoorden de landen : ____________________ , ____________________ - ____________________ en ____________________ . Bij de Triple Alliantie hoorden de landen : ____________________ - ____________________ , ____________________ en ____________________ . Sommige landen bleven ook neutraal .
België was tijdens de Eerste Wereldoorlog ____________________ . Duitsland wou hier gebruik van maken om snel ____________________ te bereiken . Hun plan was om binnen de ____________________ weken Parijs in handen te hebben . België bleek sterker dan verwacht . Door het openen van de ____________________ kwam de ____________________ onderwater te staan . De bewapening van Duitsland bleef vaststeken in de modder .
Maar de boog stond niet altijd gespannen . Op kerstavond 1914 vierden de Duitse en Belgische soldaten samen ____________________ . De soldaten kwamen uit hun loopgraaf . Ze voetbalden samen , aten samen en begroeven hun soldaten . Jammer genoeg betekende dit niet het ____________________ van de oorlog .
Het einde kwam toen Duitsland een wapenstilstand aanvroeg . Op 11 november 1918 werd de ____________________ getekend en was de gruwel eindelijk voorbij .