Crear actividad
Jugar Completar texto
Wanneer men vroeger over de ____________________ klasse van onze samenleving sprak werden termen als ____________________ ____________________ of ____________________ gebruikt . Deze termen maakten duidelijk hoe men toen vaak over armoede dacht , namelijk een probleem waarvoor mensen zelf de ____________________ dragen .

Die klasse die Joseph Wresinski het ____________________ noemde en later ook werd aangeduid als ____________________ ____________________ ____________________ is men vanaf de jaren ____________________ gaan aanduiden als de ____________________ ____________________ . We spraken op dat moment al over de ____________________ ____________________ ( het kapitalistische westen ) , de ____________________ ____________________ ( de communistische landen ) en de ____________________ ____________________ ( de arme landen uit het zuiden ) , maar bleven lange tijd onverschillig tegenover die wereld die verscholen gaat achter de gevels van de eerste wereld .

Met de 'vierde wereld' werd er eindelijk een ____________________ benaming gevonden voor het spreken over mensen die leven in ____________________ binnen onze westerse samenleving . De term werd opgenomen in het woordenboek , maar kreeg uiteindelijk ook een ____________________ bijklank . Of toch niet ?

Is de naam het probleem of is het de manier waarop we mensen in armoede benaderen ? Groeperingen die opkomen voor de ____________________ van mensen uit de vierde wereld willen vooral daar iets aan veranderen . Ze willen blijven hameren op de ____________________ van alle mensen !