Crear actividad
Jugar Completar frases
Dat gaatje in de dop van je balpen ? Veel belangrijker dan je denkt

Nee , je hebt jezelf waarschijnlijk nog nooit afgevraagd waarom er in godsnaam een gaatje in de dop van ____________________ balpen zit . Maar ja , het is wel degelijk belangrijk . Dat kleine gaatje ? Het kan ____________________ leven redden .
Fervente penknagers en penfrullers hebben dat gaatje bovenaan de dop van een BIC - balpen misschien al opgemerkt . Je kan zowaar een heus fluitconcert op ____________________ balpen geven . Maar er zit meer in dat gaatje dan je denkt .

" Naast de functie om inktlekken te voorkomen , voldoen alle BIC - doppen aan internationale veiligheidsstandaarden " , klinkt het op de website van het bekende pennenmerk . Het gaatje verlaagt volgens BIC het risico op verstikking als kinderen of onoplettende volwassenen per ongeluk de dop inhaleren en inslikken . In dat geval zorgt het gaatje ervoor dat er nog lucht in de luchtpijp kan .

En dat blijkt echt geen onnuttige maatregel . Elk jaar stikken in de Verenigde Staten zo maar even honderd mensen door een stom pennendopje . Simpele maatregelen van pennenfabrikanten als een gat in de dop doen het aantal doden opvallend verminderen . Het kan ____________________ dus ook overkomen door simpelweg even aan ____________________ balpen te zitten knagen !