Crear actividad
Jugar Completar frases
Al ____________________ de ____________________ hi ha un arxipèlag ____________________ , la més gran rep el nom de ____________________ . Aquest lloc està protegit ja que conté ____________________ vegetals i animals pròpies de l'illa , per tant , s'ha convertit en un ____________________ ____________________ que ____________________ els animals i plantes no només de la superfície terrestre sino també els que viuen al ____________________ .
La ____________________ és una espècie endèmica de ____________________ ja que no la trobem per exemple a ____________________ i és típica de la zona . El motiu per el qual no hem trobem a ____________________ és perquè fa milions d'anys la temperatura de la terra era més ____________________ i per això el nivell de la mar era més baix . Avui en dia , amb ____________________ de les temperatures el nivell del mar ha ____________________ ( els pols s'han anat fonent ) i s'ha anat separant de Mallorca .
Les ____________________ que quedaren a Cabrera han anat sobrevivent gràcies a la presència d'un ____________________ més sec i àrid , aquest no ha permès la presència de ____________________ , és a dir , animals més grans que ____________________ de les sargantanes i per tant han anat sobrevisquen a l'illa .
En canvi , a ____________________ hi ha un altre ____________________ com és el de Petra , un microclima Continental on no s'adaptaren de la mateixa manera les ____________________ i on hi ha més varietat de ____________________ i aliments per als ____________________ , els quals s'han anat menjant les sargantanes que quedaven .