Crear actividad
Jugar Completar frases
Het lymfestelsel ( ____________________ - endotheliale stelsel ) vervoert vloeistoffen door het lichaam . Het vervoert afval vanuit weefsels en cellen en het werkt samen met een soort witte bloedcellen ( ____________________ ) bij de ziektebestrijding . Bloed stroomt snel en lymfe stroomt langzaam omdat er geen pompinstallatie zoals het hart achter zit . Het bloedvatenstelsel staat vocht af aan weefsels , lymfevaten brengen vocht terug van weefsel in de bloedbaan .
De stoffen worden ontvangen uit de zwezerik ( ____________________ ) , de milt ( ____________________ ) en de amandelen ( ____________________ ) en lymfeklieren ( ____________________ ) aan de neusachterkant .
De zwezerik ( ____________________ ) speelt een grote rol bij het immuunsysteem , bij het bieden van bescherming tegen bronnen van infectie . De thymus ligt boven in de borstholte , vlak achter het borstbeen . Twee soorten immuuncellen worden aangemaakt : ____________________ - lymfocyten voor herkenning van vreemde stoffen en B - lymfocyten die antilichamen maken . De milt ( ____________________ ) heeft als functie het filteren van het bloed , antilichamen maken en het verwijderen van ____________________ . De milt ligt onder het middenrif ( ____________________ ) , linksboven in de buikholte ( ____________________ ) . De amandelen ( ____________________ ) bevinden zich in de keel , rond de ingang van voedsel - en luchtwegen . Ze spelen een rol bij het verdedigen van het lichaam tegen ziekten . ____________________ zijn lymfeklieren aan de achterkant van de neusholte .