Crear actividad
Jugar Completar frases
Bij ____________________ komen er ziekmakende ____________________ van het ene product op het andere . Van ____________________ kunnen mensen dus ziek worden . In ____________________ voedingsmiddelen zitten meer ____________________ dan in ____________________ . Vooral op ____________________ , ____________________ en ____________________ kunnen ziekmakende ____________________ zitten .

Het is belangrijk dat bacteriën niet worden overgebracht van rauwe op bereide voedingsmiddelen . ____________________ ontstaat door bijvoorbeeld met dezelfde vork ____________________ vlees in de pan te leggen en ____________________ groente te proeven , of ____________________ vlees uit de pan te halen . Een ander voorbeeld van kruisbesmetting is als gaar vlees na het braden wordt teruggelegd op de ____________________ waarop het rauwe vlees is gekruid . Bacteriën kunnen ook via handen op het eten terecht komen . Bijvoorbeeld als de ____________________ worden afgedroogd aan een vuile ____________________ .

Kruisbesmetting kan ook ontstaan via ____________________ . ____________________ is vocht wat uit vlees , kip of vis komt . Dit komt bijvoorbeeld vrij bij het ontdooien van kip .