Crear actividad
Jugar Completar frases
Vier opvoedingsstijlen

Ouders hebben allemaal hun eigen aanpak als het om ____________________ gaat . Ze hebben allemaal hun eigen manieren en gewoonten . Grofweg kun je de verschillende ____________________ van opvoeden verdelen in 4 categorieën .

Opvoedingsstijl 1 : ____________________

Een autoritaire opvoedingsstijl kenmerkt zich door veel regels . De ouder is de ____________________ en het kind moet gehoorzamen . Houdt het kind zich niet aan de ____________________ ? Dan krijgt hij ____________________ . Autoritaire ouders leggen de ____________________ niet uit en geven geen ruimte voor ____________________ .

Voordelen

Een kind weet heel precies wat zijn ouders van hem ____________________ . Zijn ouders zijn overduidelijk de baas en bepalen wat er gebeurt . Sommige kinderen kunnen ( tijdelijk ) baat hebben bij een autoritaire opvoeding .

Nadelen

Een kind kan ____________________ en volgzaam worden door een autoritaire opvoeding . Of juist ____________________ en agressief . In ieder geval ontwikkelt een kind weinig ____________________ en weinig ____________________ . Hij leert niet om zelf te beredeneren waarom hij iets wil en kan moeilijk beslissingen voor zichzelf nemen . Deze dwingende manier van opvoeden kan voor veel strijd zorgen . Als het kind groter wordt , gaat hij zich steeds meer onttrekken aan zijn ouders .