Crear actividad
Jugar Completar texto
Begin met uw stoel in te stellen volgens uw ____________________ en ____________________ . Een bureaustoel moet het lichaam een stevige steun bieden en ervoor zorgen dat de ____________________ op elk moment op de ____________________ rusten ( hoek van 90° ) .

Regel de ____________________ van het werkvlak in functie van de gekozen zithouding . Zorg ervoor dat je ellebogen een hoek van 90° vormen en dat je over voldoende ____________________ beschikt .

Plaats het toetsenbord ver genoeg zodat je ____________________ op het werkvlak kunnen rusten . Kies bij voorkeur een licht ____________________ toetsenbord .

Je zit het best recht voor je scherm . Een tekst op het beeldscherm moet zonder overbodige ____________________ gelezen kunnen worden . Laat het scherm ongeveer 15° naar achteren hellen en zorg ervoor dat de ____________________ tussen je ogen en het scherm tenminste 50cm bedraagt .

____________________ en beweging zijn de sleutelwoorden . Een tafel die door een eenvoudig mechanisme van zithoogte naar stahoogte kan ingesteld worden , brengt variatie in je ____________________ . Ga af en toe de benen strekken , doe ____________________ met armen , schouders en rug ; strengel de handen in elkaar achter de rug .
Kortom , blijf niet te lang in dezelfde positie werken en stimuleer de bloedsomloop door afwisseling en beweging !

Lampen die in het scherm ____________________ zijn uit den boze . Zorg wel voor voldoende ____________________ dat individueel instelbaar is . Het ____________________ moet vooral van opzij en van boven komen .