Crear actividad
Jugar Ordenar Letras
1. Un programa que s'executa constantment en el nostre ordinador. Executa un control sobre els nostres fitxers i el nostre sistema operatiu, contrastant les rutines del nostre ordinador amb un llistat de rutines considerades “sospitoses”.
V S N U T A I R I
2. Seqüència de codi maliciós que s'allotja en un fitxer executable (hoste) de manera que en executar el programa també s'executa el codi maliciós.
U V S R I
3. Programa maliciós que s'allotgen en la memòria del sistema i es van duplicant. A causa de la seva incontrolada replicació, consumeixen els recursos del sistema, fent que les tasques més habituals es tornin lentes en excés.
U C C
4. Programa que sembla inofensiu i té una funcionalitat oculta i maliciosa que permet el control remot de l'equip o l'instal·lació de portes del darrera que permeten connexions no autoritzades.
R O À T I
5. Aprofitant la connexió a Internet, adjuntat en un correu electrònic o fent-se passar per programari legítim es poden instal·lar al nostre ordinador programes que mostres publicitat no sol·licitada de forma intrusiva i provocant molèsties.
E A D W A R
6. Programa que té l'objectiu de recollir dades personals del seu propietari i enviar-les a empreses publicitàries o altres institucions interessades.
A R W P S E Y
7. Programari que afecta gravement al funcionament de l'ordinador infectat (p. ex.: xifra el disc dur o el bloqueja) i ofereix a l'usuari la possibilitat de comprar la clau que permet recuperar la informació.
W O E A N A R S M R
8. Programari que emmagatzema les tecles polsades per l'usuari amb la finalitat de capturar informació confidencial com credencials, números de targeta de crèdit, converses de xat, correu electrònic
G O K E E R L G Y
9. Un programa maliciós o codi maliciós és qualsevol tipus de programari que realitza accions nocives en un sistema informàtic intencionat i sense el coneixement de l'usuari.
R W M A L E A
10. Tipus de programa dissenyat per prevenir, detectar i solucionar el programari maliciós en els dispositius informàtics individuals.
T A R L A E A M I W N
11. Programa maliciós que s'infiltra en un sistema informàtic per causar danys o recopilar informació sense el consentiment de l'usuari.
A E M L W A R
12. Tipus de malware que encripta els fitxers d'un sistema i demana un rescat per desxifrar-los.
W R A N R A S E O M
13. Estafa cibernètica en la que l'estafador intentarà aconseguir dades privades (tals com el número de la targeta de crèdit, en número de seguretat, ...) fent-se passar per membre de la empresa fent servir una comunicació aparentment oficial.
N S P H I G I H
14. Sistema de seguretat que controla i filtra el tràfic de xarxa per protegir una xarxa privada d'accés no autoritzat.
R L L A I E W F
15. Programa informàtic que s'infecta en altres fitxers i es replica per danar o alterar el funcionament d'un sistema informàtic.
U S V R I
16. Conjunt de mesures i pràctiques per protegir els sistemes informàtics i les dades contra amenaces i atacs cibernètics.
E U C T G R T I B A S E R E
17. Tècnica de codificació de la informació per a protegir-la de l'accés no autoritzat.
I G F R R T P A O A C I
18. Paquet de programari maliciós que està dissenyat per romandre ocult en un ordinador alhora que proporciona accés i control remot. Els ciberdelinqüents els utilitzen per manipular l'equip sense el coneixement o consentiment de l'usuari.
K R I O T T O
19. Mètode de defensa passiva que es fa servir per salvaguardar la de la nostra informació de possibles atacs.
P K A B C U
20. Mecanismes fan servir complexos logaritmes de xifratge per protegir els arxius
T Ó N I E C I R P A C