1.
Un programa que s'executa constantment en el nostre ordinador. Executa un control sobre els nostres fitxers i el nostre sistema operatiu, contrastant les rutines del nostre ordinador amb un llistat de rutines considerades “sospitoses”.
IUARIVTSN
2.
Seqüència de codi maliciós que s'allotja en un fitxer executable (hoste) de manera que en executar el programa també s'executa el codi maliciós.
URVSI
3.
Programa maliciós que s'allotgen en la memòria del sistema i es van duplicant. A causa de la seva incontrolada replicació, consumeixen els recursos del sistema, fent que les tasques més habituals es tornin lentes en excés.
UCC
4.
Programa que sembla inofensiu i té una funcionalitat oculta i maliciosa que permet el control remot de l'equip o l'instal·lació de portes del darrera que permeten connexions no autoritzades.
OITRÀ
5.
Aprofitant la connexió a Internet, adjuntat en un correu electrònic o fent-se passar per programari legítim es poden instal·lar al nostre ordinador programes que mostres publicitat no sol·licitada de forma intrusiva i provocant molèsties.
DWAREA
6.
Programa que té l'objectiu de recollir dades personals del seu propietari i enviar-les a empreses publicitàries o altres institucions interessades.
PWERYAS
7.
Programari que afecta gravement al funcionament de l'ordinador infectat (p. ex.: xifra el disc dur o el bloqueja) i ofereix a l'usuari la possibilitat de comprar la clau que permet recuperar la informació.
MSWOEARNAR
8.
Programari que emmagatzema les tecles polsades per l'usuari amb la finalitat de capturar informació confidencial com credencials, números de targeta de crèdit, converses de xat, correu electrònic
GGLOEEKRY
9.
Un programa maliciós o codi maliciós és qualsevol tipus de programari que realitza accions nocives en un sistema informàtic intencionat i sense el coneixement de l'usuari.
EWRMLAA
10.
Tipus de programa dissenyat per prevenir, detectar i solucionar el programari maliciós en els dispositius informàtics individuals.
WAANLTAERIM
11.
Programa maliciós que s'infiltra en un sistema informàtic per causar danys o recopilar informació sense el consentiment de l'usuari.
LMWAEAR
12.
Tipus de malware que encripta els fitxers d'un sistema i demana un rescat per desxifrar-los.
WSOAARMENR
13.
Estafa cibernètica en la que l'estafador intentarà aconseguir dades privades (tals com el número de la targeta de crèdit, en número de seguretat, ...) fent-se passar per membre de la empresa fent servir una comunicació aparentment oficial.
HGHISNPI
14.
Sistema de seguretat que controla i filtra el tràfic de xarxa per protegir una xarxa privada d'accés no autoritzat.
LALIFERW
15.
Programa informàtic que s'infecta en altres fitxers i es replica per danar o alterar el funcionament d'un sistema informàtic.
SVURI
16.
Conjunt de mesures i pràctiques per protegir els sistemes informàtics i les dades contra amenaces i atacs cibernètics.
TERACESERTGIUB
17.
Tècnica de codificació de la informació per a protegir-la de l'accés no autoritzat.
RGOCPAITFARI
18.
Paquet de programari maliciós que està dissenyat per romandre ocult en un ordinador alhora que proporciona accés i control remot. Els ciberdelinqüents els utilitzen per manipular l'equip sense el coneixement o consentiment de l'usuari.
TRIOTOK
19.
Mètode de defensa passiva que es fa servir per salvaguardar la de la nostra informació de possibles atacs.
CUAPKB
20.
Mecanismes fan servir complexos logaritmes de xifratge per protegir els arxius