Crear actividad
Jugar Completar texto
Els instruments de VENT o ____________________ són aquells en els que el so es produeix gràcies a la vibració d'una columna ____________________ dins de l'instrument .

Es classifiquen en VENT - FUSTA i VENT - METALL . Aquesta classificació fa referència al tipus ____________________ .

1 - VENT - FUSTA : tenen una sèrie de forats al llarg del tub , que es tapen o destapen directament amb els ____________________ o mitjançant uns mecanismes anomenats ____________________ . Tot i el seu nom , n'hi ha alguns que estan fets de metall .
Segons la seva embocadura podem distingir :
1 . 1 . CANYA SIMPLE : ____________________ i saxòfon
1 . 2 . CANYA DOBLE : ____________________ , ____________________ i contrafagot
1 . 3 . BISELL : flauta ____________________ , flauta piccolo i flauta de ____________________ . En la música popular tenim el ____________________ que forma part dels instruments de la cobla . També tenim la flauta de ____________________ típica de la música d'Amèrica del Sud .


VENT - METALL : sonen per la vibració dels llavis de l'nstrumentista sobre el ____________________ que té forma d'embut . Aquests instruments enlloc de claus tenen ____________________ .
Els instruments de vent - metall més coneguts són : TROMPETA , TROMBÓ DE ____________________ , TROMBÓ DE PISTONS , ____________________ i TUBA . El trombó de vares , no té pistons , sinó que té una ____________________ que llisca i modifica l'allargada del tub per fer les notes musicals .

En general , quant més LLARG és el tub de l'instrument més ____________________ és el so i quant més CURT és més ____________________ .