Crear actividad
Jugar Test
1. 
Aantal vragen dat juist beantwoord moet worden: (Aantal vragen - Gokkans) x cesuur in % + gokkans in aantal vragen. De cesuur van een toets met 80 vierkeuzevragen ligt op een 5,5 (55% goed, 0,55), hoeveel vragen moet de student in deze toets goed hebben om een voldoende te scoren?
2. 
Aantal vragen dat juist beantwoord moet worden: (Aantal vragen - Gokkans) x cesuur in % + gokkans. Een toets heeft 50 juist/onjuist vragen en de cesuur ligt op een 6. Hoeveel vragen moet een student correct beantwoorden om deze toets te halen?
3. 
Aantal vragen dat juist beantwoord moet worden: (Aantal vragen - Gokkans) x cesuur in % + gokkans. Een toets bestaat uit 20 vierkeuzevragen en de cesuur ligt op een 6,0. Hoeveel vragen moet een student correct beantwoorden om deze toets te halen?
4. 
Een vraag in een toets is door 56 van de 70 studenten correct beantwoord, wat is de p-waarde (moeilijkheid) van deze vraag?
A.
0,8
B.
0,7
C.
1,25
D.
0,6
5. 
Een toetsvraag die meer door hoogscoorders dan door laagscoorders correct wordt beantwoord, is een vraag met een goed onderscheidend vermogen.
A.
Juist
B.
Onjuist
6. 
Een toets waarin weinig vragen worden gesteld is betrouwbaarder dan een toets waarin veel vragen worden gesteld.
A.
Juist
B.
Onjuist