Crear actividad
Jugar Completar frases
We onderscheiden verschillende soorten werkloosheid : ____________________ , ____________________ , ____________________ werkloosheid en ____________________ - en ____________________ .

____________________ werkloosheid ontstaat als de productie afneemt doordat de vraag naar goederen en diensten afneemt . Er zijn dan minder werknemers nodig en de werknemers raken werkloos . ____________________ werkloosheid ontstaat als bedrijven blijvend op een andere manier gaan produceren . Bijvoorbeeld door mensen te vervangen voor machines . De productie verplaatsen naar lagelonenlanden of reorganisatie .

____________________ werkloosheid , werkloosheid in een bepaald gebied . ____________________ is een werkloosheid die ontstaat als je een korte tijd werkloos bent doordat het tijd kost een passende baan te vinden .

____________________ , werkloosheid die ontstaat omdat bepaald werk alleen maar in een bepaalde periode van het jaar verricht kan worden . Met ____________________ werkloosheid bedoelen we de werklozen die ingeschreven staan bij het UWV werkbedrijf voor een baan van meer dan 12 uur per week . Als je wel wilt werken en voor ten minste 12 uur per week moet je je inschrijven bij het UWV werkbedrijf .

Doe je dit niet dan heet dit ____________________ werkloosheid . Als lonen sterk stijgen hebben werkgevers hoge loonkosten . Dit berekenen ze door in de prijzen van hun producten . De afzet kan dalen en dat brengt de werkloosheid in gevaar . Beter voor de werkgelegenheid is dat de lonen met een klein percentage stijgen ( = ____________________ ) .

In de jaren tachtig werd de werkloosheid bestreden met ____________________ dat houdt in dat de werkweek korter werd gemaakt dan 40 - urige werkweek . .
De overheid wil de arbeidsdeelname vergroten . ____________________ of ____________________ is het percentage van de bevolking dat tot de beroepsbevolking behoort .