Crear actividad
Jugar Completar frases
Les albades consisteixen en un cant ____________________ ? de fórmula amalgamada ? d'origen ____________________ , i ____________________ per tabalet i ____________________ / xaramita , la varietat més comuna del qual ? estesa des de la Plana fins a l'Horta de Gandia ? s'interpreta per dos ____________________ que s'alternen començant i acabant la cobla , o en les altres dues ____________________ meridionals és ____________________ per una sola persona .

El ____________________ d'albades es caracteritza per tenir una temàtica satírica i ____________________ . Consta d'una part ____________________ que consisteix en una tocata de dolçaina i tabalet , la ____________________ de la qual es repeteix sempre amb major o menors variacions dels músics , i d'una part cantada a cappella pel cantaor , que fa ____________________ sobre una melodia base , que també es repeteix . Als músics ( un ____________________ i un tabaleter com a mínim ) i al cantaor , els sol acompanyar sovint el ____________________ , que és aquell qui ____________________ els versets que interpreta el cantaor .

Les albades i el cant d'estil tenen nombrosos ____________________ comuns , com ____________________ vocal virtuosística , l'ús de melismes .
Per altra banda , les principals ____________________ són que les albades requereixen una tessitura de les ____________________ més ____________________ i un suport ____________________ molt reduït de dolçaina i tabal únicament . [ 4 ]