Crear actividad
Jugar Completar frases
TRACCIÓ : Un cos està sotmés a un esforç de tracció quan se li apliquen ____________________ de sentit ____________________ que tenen tendència a ____________________ . Com més gran siga el valor de les forces , ____________________ serà l'allargament que finalment es produirà .

Aquest és ____________________ ? esforç que ____________________ un element , normalment dels seus ____________________ .
COMPRESSIÓ : Un cos està sotmés a un esforç de compressió quan se li apliquen dues forces de ____________________ que tenen tendència a ____________________ . Com més gran siga el valor de les forces , més gran serà ____________________ ? aplatament que finalment es produirà .

Aquest és l ? esforç que ____________________ o acurta un element . Quan ? premem ? o ? estrenyem ? un element , es fa més ____________________ i gruixut .

En el cas ____________________ ? encorbament a causa de les forces de compressió , l ? element s ? encongeix i perd força i , si la força no desapareix ràpidament , l ? encorbament continua fins que l'element es ____________________ .
CISALLAMENT : Un cos està sotmés a un esforç de ____________________ ( també anomenat ____________________ ) quan se li apliquen dues ____________________ de sentit oposat que tenen tendència a ____________________ .

Per exemple , amb eines de tall manual , les forces de cisalla actuen per l ? acció de dues fulles de metall ____________________ , on una ____________________ sobre l'altra . Aquestes forces produeixen un esforç de cisalla sobre el material ( tela , paper , metall ? ) que aquest no pot suportar , per la qual cosa es produeix el tall .

Un bon exemple és quan tallem paper amb unes tisores . Les tisores produeixen una força de ____________________ al paper més gran del que pot suportar i una part llisca completament sobre l'altra fins que se separen .
FLEXIÓ : Un cos està sotmés a un esforç de ____________________ quan rep ____________________ o més forces que tendeixen a ____________________ .

Les forces de flexió actuen ____________________ respecte a l'element ( a ____________________ en el dibuix ) , fent - lo ____________________ .

Bons exemples són a plataforma d ? un pont amb el ____________________ dels vehicles , la biga d ? un edifici , estant d ? una prestatgeria amb el pes dels ____________________ , que es corbarà a causa de l ? esforç de flexió , la barra d ? on pengem la roba a un armari , les ales d ? un avió , el trampolí d ? una piscina .
TORSIÓ : Un cos està sotmés a un ____________________ de torsió quan se li apliquen ____________________ de sentit oposat que tenen tendència a ____________________ .

Si a un element li apliquem una ____________________ en un extrem i l'element està fixat a un suport a l'altre extrem , l'element es ____________________ . Si l'element no està fixat a l'altre extrem , gira sense canviar de forma .

Per exemple , quan col·loquem un caragol , el sotmetem a un esforç de torsió . D ? una banda , experimenta la força del ____________________ que el gira en el sentit de les agulles del rellotge . De l ? altra , el material on l ? estem introduint exerceix una força de resistència de sentit antihorari . El resultat és que el caragol tendeix a retorçar - se .