Crear actividad
Jugar Completar texto
Nu zijn er regels in ons land die ____________________ verbieden . Vroeger was dat niet zo . Kinderen werkten lange dagen in vieze , stinkende ____________________ .
In de ____________________ eeuw kwamen er steeds meer fabrieken met machines . De ____________________ was uitgevonden . Voor de arbeiders werd het alleen maar ____________________ . Ze maakten lange dagen . Zo'n machine kon tenslotte dag en nacht door werken , die werd niet moe .
De ____________________ kregen ook weinig ____________________ . Veel te weinig om met het hele ____________________ van te leven . Daarom lieten ze hun vrouw en hun ____________________ ook werken , ze moesten wel . De kinderen werkten soms al vanaf hun vijfde of zesde jaar . De hele dag , soms wel ____________________ uur lang . Ook op ____________________ . Ze gingen nooit naar ____________________ .
In de fabrieken was het donker , de lucht was ____________________ . Het werk was ____________________ . Iedere dag hetzelfde . ____________________ maakten graag gebruik van kinderen , die hoefden ze veel minder te betalen dan ____________________ . Zonder kinderen zou hun bedrijf niet kunnen draaien .