Crear actividad
Jugar Completar texto
Een PEG - katheter wordt geplaatst als er langer dan 3 à 4 weken ____________________ toegediend moet worden . Ook ____________________ aandoeningen , dreigende ____________________ en inoperabele ____________________ van het maagdarmkanaal kunnen indicaties zijn .
Preoperatief is het geven van een ____________________ en verwijderen van de ____________________ essentieel ter voorkoming van complicaties zoals ____________________ . Ook de epigastrische streek moet geschoren worden .
Postoperatief is het dan weer van belang dat de ____________________ geobserveerd en verzorgd wordt .
Bij het verzorgen van een PEG - katheter is het belangrijk om te weten wanneer de katheter geplaatst werd . Binnen de ____________________ dagen na plaatsing is het immers belangrijk om ____________________ te werken , nadien wordt het een ____________________ zorg omdat de fistel gevormd is . Daarbij moet men er die eerste postoperatieve periode opletten om de katheter ____________________ te mobiliseren omdat de fistel nog gevormd moet worden .
Na die periode moet men bij de verzorging juist wel de katheter ____________________ zodat er o . a . geen ____________________ kan ontstaan . Hiermee voorkomt men tevens dat de inwendige fixatieplaat ____________________ in de maagwand .