1
Separació real entre el poder legislatiu, el poder executiu i el poder judicial, que evita la concentració de poder en una única persona o institució.
2
Nom donat, en l’estructura estamental de l’Antic Règim, al grup social que formava el conjunt de les forces productives, integrat per la burgesia, les classes populars urbanes i els camperols lliures
3
Nom que van rebre les revolucions protagonitzades per la burgesia a finals dels segle XVIII i al llarg del segle XIX.
4
Tipus d'organització social característica del feudalisme i de l'Antic Règim
5
Règim econòmic i social que va regir tota l'edat mitjana i la seua abolició va significar la fi de l'Antic Règim
6
Ideologia sorgida al segle XVIII impulsada per la burgesia, i que es basava en els principis de la Il.lustració: la llibertat , la sobirania nacional, la separació de poders, la Constitució, la igualtat de drets.
7
Règim polític o forma d'Estat en el qual tots els poders corresponen al rei, sense limitacions.
8
Règim polític o forma d'Estat en la qual existeix separació de poders, on el monarca ostenta el Poder Executiu nomenant el govern, mentre que el Poder Legislatiu, l'exerceix una assemblea o parlament, habitualment electe pels ciutadans.
9
Nom del concepte que significa el dret de la ciutadania a decidir, participant en els assumptes públics a través dels representants que s´elegeixen en eleccions lliures.
10
Tipus de sufragi en el qual només tenen dret al vot les persones que posseeixen un nombre determinat de béns o riquesa.
11
Dret a exercir el vot
12
Grup social, dins del 3er estament, format per les persones que tenen mitjans econòmics o que són empresàries, com per exemple els banquers i comerciants.
13
Llei fonamental d’un estat que estableix i garanteix els drets i deures dels ciutadans i regula el sistema de poder, definint els òrgans i les seues formes i funcions, com també el conjunt de relacions entre ells.
14
Tipus de sufragi en el qual totes les persones majors d'edat tenen dret a votar