Crear actividad
Jugar Completar frases
Quan naveguem en rumb de ____________________ , podem fer la maniobra d'orsar una mica fins a rumb de ____________________ . Si les veles estaven obertes al punt de flameig , per poder seguir navegant , haurem d'haver - les ____________________ per seguir navegant al punt de flameig i no aturar - nos .
Quan naveguem en rumb de ____________________ amb les veles ajustades al punt de flameig , podem arribar fins al rumb ____________________ i obrirem les veles al màxim , gairebé perpendiculars a l'embarcació . En aquest cas , el vent incideix de manera ____________________ a la vela .
Quan naveguem de llarg i ____________________ ( canya del timó cap a la vela ) bruscament , la vela començarà a ____________________ i l'embarcació ____________________ cap a la vela .
Quan naveguem de llarg i ____________________ ( timó cap al patró ) bruscament , la vela pot ____________________ i l'escora serà cap on està posicionat el ____________________ .
Finalment , quan bolquem en embarcacions individuals , cal pensar sempre en desbolcar cap a ____________________ . En canvi , en embarcacions dobles , podem aguantar l'embarcació ____________________ i desbolcar proa al vent .