Crear actividad
Jugar Completar frases
Amerikaanse wetenschappers hebben in ____________________ in Argentinië ____________________ resten van een enorme dinosaurus opgegraven . Het dier was volgens berekeningen 26 meter lang en 60 ton zwaar en is daarmee het grootste en zwaarste landdier dat ooit heeft geleefd . Uit een analyse van de botstructuur blijkt zelfs dat het dier nog niet was volgroeid .

De planteneter behoorde tot de titanosaurussen , een klasse van enorme dino's waarvan nooit eerder zoveel botten van ____________________ exemplaar zijn teruggevonden . In totaal werden sinds 2005 145 versteende botten opgegraven , zodat de wetenschappers nu een goed beeld hebben van ongeveer ____________________ procent van het lichaam en heel exacte schattingen kunnen maken van de omvang . Het exemplaar is 77 miljoen jaar geleden gestorven toen hij terechtkwam in drijfzand , dit verklaart ook waarom de botten zo goed bewaard zijn gebleven .

? Dreadnoughtus' staat voor ? niets vrezend' en is eveneens een referentie naar de enorme slagschepen uit het begin van de twintigste eeuw . Het tweede deel van de naam verwijst naar de Amerikaanse zakenman die het onderzoek ____________________ .