Crear actividad
Jugar Completar frases
- De ____________________ op het etiket is van belang als er iets niet goed is met het product . Zo kan snel een hele partij producten uit de handel genomen worden .

- 2 gram Natrium komt overeen met ____________________ gram zout .

- ____________________ geeft aan tot aan welke datum het voedsel de juiste kwaliteit bewaart . Na deze datum mag het product nog gebruikt worden , als de verpakking onbeschadigd is en / of de aanblik , de geur en de smaak van het voedsel nog goed zijn .

- De voedingswaarde geeft aan hoeveel ____________________ en ____________________ in het product zitten . Het is altijd aangegeven per 100 gram of 100 milliliter .

- Sommige mensen zijn overgevoelig of allergisch aan bepaalde bestandsdelen , bv . gluten . Deze bestandsdelen worden ook wel ____________________ genoemd .

- " Gekoeld bewaren " betekent dat het product in de koelkast moet bewaard worden , bij een temperatuur van ____________________ graden Celsius , de optimale temperatuur van de koelkast .

- Voorbeelden van E - nummers zijn kleurstoffen , smaakstoffen en ____________________ . Deze worden toegevoegd om bijvoorbeeld de houdbaarheid van een product te verlengen of om het product er mooier te laten uitzien .

- Het ____________________ , bijvoorbeeld EKO , betekent dat het product is gemaakt met extra aandacht voor dierenwelzijn en / of milieu .

- ____________________ geeft aan tot aan welke datum het voedsel veilig gebruikt mag worden . Na deze datum mag het niet meer gebruikt worden .