Crear actividad
Jugar Completar texto
Honderd jaar geleden brak WOI uit . Heel veel landen waren hierbij betrokken . Dicht bij ons wou ____________________ ____________________ aanvallen .

Daarvoor moesten hun troepen door ____________________ . Onze koning in die dagen : ____________________ ____________________ wou dit niet .

Op ____________________ ____________________ ____________________ vielen de Duitsers ons land binnen . De Belgen konden eerst niet op tegen het grote Duitse leger . Wij moesten ons terugtrekken tot in de Westhoek .

Spoedig konden de Duitsers niet verder want o . a . de Britten , de Fransen en later ook de Amerikanen hielpen ons . Er ontstond een ____________________ die 4 jaar duurde .
In de rest van Vlaanderen waren de Duitsers toen de baas . De mensen ? vooral in de steden ? hadden het heel moeilijk .

Velen hadden ____________________ , werden ziek en konden zich onvoldoende verzorgen .

In de loopgraven hadden de soldaten het ook niet gemakkelijk . Het was er vochtig , koud , er zaten ratten en er waren af en toe dodelijk aanvallen . Er werd onder andere ____________________ gebruikt om soldaten te doden .

Na ____________________ jaar oorlog heeft Duitsland zich overgegeven . Op ____________________ ____________________ ____________________ werd de Wapenstilstand tussen de landen getekend . Er vielen in de Eerste Wereldoorlog zo'n ____________________ miljoen doden te betreuren .