Crear actividad
Jugar Completar frases
De Ansoffmatrix is een marketinggereedschap dat bedacht is door Igor Ansoff . De matrix maakt het voor marketeers mogelijk om de wijze van zakelijke groei te bepalen aan de hand van bestaande en / of nieuwe ____________________ enerzijds en bestaande en / of nieuwe ____________________ anderzijds . Dit zijn de vier mogelijke product / markt - combinaties .

De matrix bestaat uit vier strategieën :

- ____________________ ( kwadrant 'huidige markt - huidig product' )
Van deze strategie is sprake als een bedrijf eenzelfde markt blijft betreden met bestaande producten . De beste manier om je hierbij een plaats te verwerven is door je te richten op klanten van de ____________________ . Maar je zou er ook voor kunnen zorgen dat je bestaande klanten meer aankopen . Om dit te realiseren , kan je ____________________ voeren of je ____________________ verlagen .

- ____________________ ( kwadrant 'huidige markt - nieuw product' )
Met deze strategie verkoop je nieuwe producten op een bestaande markt aan bestaande klanten . De strategie kent drie varianten :
° ____________________ : hierbij wordt een bestaand product vervangen door een nieuwere en betere versie bijvoorbeeld een nieuwer model van een wagen .
° ____________________ : hierbij gaat men naast het huidige product ook een variant van het product op de markt brengen bijvoorbeeld Coca Cola en Coca Cola Light .
° ____________________ : hierbij gaat men een product vervangen door een ander product met dezelfde eigenschappen bijvoorbeeld een cassette vervangen door een CD / DVD .

- ____________________ ( kwadrant 'nieuwe markt - huidig product' )
Dit is het verkopen van bestaande producten op nieuwe markten . Ook hier bestaan drie varianten :
° ____________________ ____________________ : hierbij gaat men zich richten tot een nieuwe doelgroep bijvoorbeeld Zwitsal gaat ook verzorgingsproducten voorzien voor volwassenen .
° ____________________ ____________________ : hierbij gaat men het assortiment op een andere manier aanbieden , bijvoorbeeld via internet .
° ____________________ : hierbij gaat men het product ook in andere landen aanbieden .

- ____________________ ( kwadrant 'nieuwe markt - nieuw product' )
Dit betekent dat men een volledig nieuw product gaat aanbieden in een nieuwe markt . Bijvoorbeeld : Virgin Group bestrijkt met nieuwe producten zoals Virgin Cola , Virgin Megastores , Virgin Airlines en Virgin Telecommunications nieuwe markten waar het bedrijf zich voordien niet manifesteerd e