Crear actividad
Jugar Completar frases
Bewegingen kun je vastleggen met een ____________________ foto . Dat is een foto met meerdere momenten erop waarop je de ____________________ van de beweging ziet . Wanneer je de ____________________ weet tussen de verschillende opnames en meet wat de afgelegde ____________________ is , kun je de ____________________ van het voorwerp berekenen .

De afkorting voor afstand is ____________________ en de eenheid is meestal ____________________
De afkorting voor snelheid is ____________________ en de eenheid is meestal ____________________
De afkorting voor tijd is ____________________ en de eenheid is meestal ____________________
Dit kun je ook vinden in binas tabel 6
Bewegingen kun je in een ____________________ weergeven . Je moet dan even goed kijken of het om een ____________________ ( afstand - tijd ) of een ____________________ ( snelheid - tijd ) gaat .
Aan hoe de grafiek dan loopt kun je zien of een ____________________ versneld of ____________________ is . het kan ook zijn dat er sprake is van een ____________________ .
De afkorting van de grootheid van ____________________ is a . de eenheid is meestal ____________________ .
De ____________________ om versnelling te berekenen is ____________________ = delta V : ____________________ . met delta moet je het ____________________ berekenen tussen Veind en ____________________ .

Soms komt er een ____________________ getal uit . dit betekent dat er sprake is van een ____________________ in plaats van een versnelling .
____________________ is een tegenwerkende kracht . Voorbeelden zijn rolwrijving en ____________________ .
Het ____________________ van wrijving is de plek waar de kracht begint . de ____________________ van de pijl geeft aan hoe groot de kracht is , de ____________________ geeft aan welke kant de kracht op werkt . Een pijl van een kracht noem je een ____________________

Wanneer je alle vectoren bij elkaar optelt weet je de resultante kracht . Die noemen we ook wel de ____________________ .
Wanneer een voertuig remt maar de inhoud ( bijvoorbeeld jij ) nog even door beweegt , komt dat door ____________________ . Andersom kan ook : bij een lancering van een achtbaan word je in je stoel gedrukt .

Tot slot is er nog het begrip ____________________ . De formule van arbeid is ____________________ . Hierbij is ____________________ de arbeid in ____________________ . ____________________ is de kracht in ____________________ en ____________________ is de afgelegde afstand in ____________________ . Als je de arbeid wil berekenen van iets wat opgetild wordt , gebruik je voor F de ____________________ .