Crear actividad
Jugar Crucigrama
1 Rèptil saure de dimensions inferiors al fardatxo, d'uns vint centímetres de llargària, de color marró, verdós o rogenc per damunt i blanc per davall, lleuger i espantadís, que s'alimenta d'insectes i viu entre les runes i en els forats de les parets.
2 Planta (Matricaria, Anthemis o Santolina sp) de fulles abundants agrupades en segments lineals i de flors en capítols grocs de lígules blanques, molt oloroses.
3 Mamífer rosegador (Sciurus sp) de pelatge generalment rogenc en el llom i blanc en el ventre, de cua llarga i molt peluda, i cames posteriors fortes que els permeten botar d'arbre en arbre
4 Arbre perennifoli (Citrus limon), de quatre a cinc metres d'alçària, de fulles el·líptiques, amb el pecíol alat o marginat, i de flors de color rosa per fora i blanques per dins, el fruit del qual és la llima.
5 Mamífer carnívor (Vulpes vulpes), d'uns seixanta centímetres de llargària, d'orelles i morro punxeguts, de cua llarga i espessa, cap triangular, cos esvelt i pelatge rogenc, de costums crepusculars i nocturns
6 Au palmípeda marina (Chroicocephalus ridibundus o Larus ridibundus), d'uns 38 centímetres de llargària, de plomatge generalment blanc, grisenc en el dors i amb taques negres en les ales, que s'alimenta de peixos.
7 Lladrar amenaçadorament.
8 avena
9 Femella del cavall.
10 abitacle d'una comunitat d'abelles constituït per una estructura fabricada amb cera i formada per nombroses cel·les hexagonals.
11 Ase
12 Forat excavat en terra on s'amaguen certs animals.
13 Construcció fabricada per la majoria de les aus on ponen els ous i crien els pollets.
14 Òrgan format per les mandíbules de les aus i revestit d'una baina còrnia, que els servix per a agafar coses i com a arma d'atac i de defensa.
2
1
6
4
3
11
7
10
13
5
14
12
8