Crear actividad
Jugar Completar texto
Baby's worden geboren met alle visuele vaardigheden die ze nodig hebben in het leven , maar ze hebben enige tijd nodig om te leren ____________________ . De vaardigheden om met beide ogen te ____________________ , om de ogen goed te laten ____________________ en om ze goed samen te laten werken , moeten allen ____________________ worden .

Gezonde ogen spelen een belangrijke rol in de totale ontwikkeling van elk kind . Visuele problemen kunnen dus een ____________________ uitlokken . Daarom is het belangrijk om visuele problemen zo snel mogelijk te ontdekken , zodat de baby de kans krijgt om alle visuele vaardigheden te ontwikkelen die het nodig heeft .

0 - 4 maand

Baby's hebben nog geen 100% zicht , wat op zich geen probleem is want zij nemen toch enkel ____________________ waar . Daarom wordt kinderspeelgoed ook vaak in de ____________________ en dus meer ____________________ kleuren gemaakt .

Stilaan ontwikkeld het kindje ook ____________________ en gaat het kind proberen om naar dingen te reiken . De oog - handcoördinatie begint .

Pas vanaf 8 weken kan het kind ____________________ op gezichten in de nabije omgeving .

In deze periode kunnen de oogjes van het kind nog wegdraaien , er kan een ____________________ te zien zijn . Dit is omdat de ogen nog leren samenwerken . Na 4 maand moet dit minderen en vanaf 6 maand weg zijn , zo niet verwijs je het kind best even naar de oogarts .

5 ? 8 maand

De ooghandcoördinatie is opvallend verbeterd . Er ontstaat nu ook ____________________ dus het grijpen zal makkelijker worden . Het kind kan nu al iets meer kleuren waarnemen , maar zeker nog niet zoveel als een volwassene .

Op 8 maand zou een kind moeten beginnen kruipen . Dit verruimt hun zicht en is zeer goed voor de visuele ontwikkeling en de ontwikkeling van oog - hand - ____________________ - coördinatie . Kindjes die onmiddellijk beginnen lopen en niet eerst kruipen hebben een opvallend grotere kans op ____________________ .