Crear actividad
Jugar Completar frases
De hersenen bestaan uit twee hersenhelften , deze hersenhelften worden ook wel ____________________ genoemd .
De grote hersenen noemt men ____________________ , de kleine hersenen ____________________ .
Het onderste gedeelte van de hersenen , op de overgang tussen hersenen en ruggenmerg , heet de ____________________ ____________________ of hersenstam .

Iedere hersenhelft bestaat dan weer uit 4 kwabben . De voorhoofdskwab of ____________________ ____________________ , de zijkwab / wandbeenkwab of ____________________ ____________________ , de slaapkwab of ____________________ ____________________ en tot slot de achterhoofdskwab of ____________________ ____________________ ,

Het centrale zenuwstelsel bestaat grofweg uit twee delen : de ____________________ en het ____________________ . Het perifere zenuwstelsel uit enerzijds , ter hoogte va het hoofd / gelaat de ____________________ . Vervolgens , ontspringend tussen iedere wervel de ____________________ .

Een zenuwcel noemen we ook ____________________ . Op het zenuwcellichaam bevinden zich een aantal antennes om de prikkel op te vangen , dit zijn de ____________________ .
De prikkel wordt dan verder geleid , via dit zenuwcellichaam naar een volgende uitloper ( waarvan een neuron er maar eentje heeft ) , het ____________________ genaamd .
Deze uitloper is omgeven door een witte stof , de ____________________ of mergschede .
Het uiteinde van een zenuwcel heet dan weer een ____________________ .