Crear actividad
Jugar Completar frases
Kleine ongelukjes gebeuren snel . Welke eerste hulp kan je zelf bieden ?

Een blaar wordt veroorzaakt door een langdurige ____________________ op de huid . Kleine blaren van minder dan 5 mm diameter laat je best ____________________ . Zo voorkom je ____________________ en kan de blaar ____________________ genezen . Een pleister kan ze wel ____________________ .
Een grote blaar doorprik je met een steriele ____________________ . Dan verwijder je het ____________________ door met een steriel doekje op de blaar te ____________________ .

Een bloedneus ontstaat door een gesprongen ____________________ in de neus . Je gaat het best ____________________ zitten . Houd minstens 10 minuten de ____________________ dichtgeknepen . Stop nooit ____________________ of een ____________________ in het bloedende neusgat . Hierdoor vloeit het bloed immers naar de ____________________ .

Een ____________________ koel je gedurende 15 minuten onder lauw stromend water . Bij kleine ____________________ kan je nadien een ontsmettende ____________________ gebruiken en de wonde ____________________ met een steriel kompres . Wanneer je ____________________ in brand staan , moet je je over de grond ____________________ .