Crear actividad
Jugar Completar frases
De ____________________ Nederlanden maakten deel uit van het ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ . De Zuid - Nederlandse adel was echter hoofdzakelijk Franssprekend . De bom barstte in 1830 en België scheidde zich af en koos voor een constitutionele ____________________ . De prille natie trachtte een ____________________ te vinden dat aanvaardbaar was voor de grote mogendheden in Europa . Door het Nationaal Congres werd op 3 februari 1831 de zestienjarige Lodewijk Karel van Orléans aangewezen als ____________________ . Hij versloeg in de stemming de twintigjarige August van Leuchtenberg , zoon van Napoleons stiefzoon Eugène de Beauharnais . In de stemming van het Nationaal Congres eindigde ____________________ ____________________ ____________________ - Teschen als derde . Geen van deze drie kandidaten viel in de smaak bij de internationale mogendheden , die nauw betrokken waren bij de vormgeving van het Belgisch koninkrijk . Ook in beeld was de Nederlandse kroonprins Willem , die het Nationaal Congres vooral bekoorde vanwege zijn vermeende liberale opvattingen .

Op 24 november ____________________ nam het Nationaal Congres een decreet aan betreffende de eeuwige uitsluiting van de familie Van Oranje - Nassau van enige macht in België .

Uiteindelijk wist Joseph Lebeau met succes de kandidatuur te bepleiten van prins Leopold van ____________________ - Coburg - Saalfeld , weduwnaar aan het Britse hof . Hij aanvaardde , niet zonder aarzelingen die vooral betrekking hadden op het - in zijn ogen - verfoeilijke democratisch gehalte van de grondwet , de ____________________ kroon . Hij legde op 21 juli 1831 de eed af als eerste Koning der Belgen en regeerde onder de naam Leopold I . De nieuwe koning kreeg al gauw te maken met zijn noorderbuur : Willem I erkende de nieuwe staat niet en stuurde troepen naar België . Bij die ____________________ Veldtocht werden de Belgische opstandelingen in slechts tien dagen verslagen . Leopold kon echter rekenen op de steun van de Britse regering en van de Franse koning Lodewijk Filips I . Nu een ____________________ leger België te hulp kwam , wilde de Prins van Oranje voorkomen dat er gevechten zouden plaatsvinden met de Fransen . Na een interventie van een Brits minister werd op 12 augustus 1831 al een wapenstilstand gesloten . In 1832 volgde nog een Franse aanval op ____________________ . Uiteindelijk werd Willem I , onder zware diplomatieke druk , verplicht België als onafhankelijk koninkrijk te erkennen . Het Verdrag van Londen ( ____________________ ) bezegelde de ____________________ van België .