Crear actividad
Jugar Completar frases
Artikel 1
Alle mensen worden vrij ____________________ en moeten op dezelfde manier worden ____________________ .

Artikel 2
Ieder heeft ____________________ op alle rechten , ongeacht of je ____________________ of ____________________ , ____________________ of ____________________ bent , welke ____________________ je hebt , welke ____________________ je ____________________ of welke ____________________ je spreekt .

Artikel 3
Je hebt recht op leven in ____________________ en in ____________________ .

Artikel 4
Slavernij is ____________________ .

Artikel 5
Je mag niemand ____________________ .

Artikel 6
Je hebt ____________________ op dezelfde ____________________ als iedereen .

Artikel 7
De wet moet voor iedereen ____________________ zijn ; iedereen moet volgens de wet op ____________________ manier behandeld worden .

Artikel 8
Je hebt ____________________ om hulp van een ____________________ te vragen , als je vindt dat je volgens de wetten van je ____________________ niet goed wordt behandeld .

Artikel 9
Niemand heeft het recht je zonder goede reden ____________________ te zetten of het ____________________ uit te sturen .

Artikel 10
Als je terecht moet staan , moet dat in het ____________________ gebeuren . De mensen die je ____________________ , mogen zich niet door anderen laten ____________________ .

Artikel 11
Je bent ____________________ tot je schuld ____________________ is ; je hebt het ____________________ je te ____________________ tegen beschuldigingen .

Artikel 12
Je hebt het recht op ____________________ : op ____________________ als iemand je lastig valt , je ____________________ opent of ____________________ van je spreekt .

Artikel 13
Je hebt het ____________________ om te ____________________ en te ____________________ waar je wilt , in ____________________ ____________________ en in het ____________________ .

Artikel 14
Als je ____________________ wordt van ____________________ , heb je het ____________________ om naar een ander land te gaan en dat land te ____________________ om jou te ____________________ .

Artikel 15
Je hebt het ____________________ een eigen ____________________ te hebben .

Artikel 16
Je hebt het ____________________ te ____________________ en een ____________________ te stichten .

Artikel 17
Je hebt het ____________________ op ____________________ en niemand mag je ____________________ zonder goede redenen afnemen .

Artikel 18
Je hebt het ____________________ op ____________________ van ____________________ , ____________________ en ____________________ .

Artikel 19
Je hebt het ____________________ op ____________________ van ____________________ en ____________________ .

Artikel 20
Je hebt het ____________________ om te ____________________ als je dat wilt .

Artikel 21
Je hebt het ____________________ om deel te nemen aan de ____________________ van je land .

Artikel 22
Je hebt het ____________________ op ____________________ ____________________ en om jezelf te ____________________ .

Artikel 23
Je hebt het ____________________ op ____________________ in het ____________________ dat je zelf kiest . Je hebt ook ____________________ op een ____________________ ____________________ voor je ____________________ . Mannen en vrouwen moeten voor hetzelfde werk ____________________ betaald worden .

Artikel 24
Je hebt het ____________________ op ____________________ ____________________ en ____________________ .

Artikel 25
Je hebt het ____________________ op alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat je niet ____________________ wordt , geen ____________________ hebt en een ____________________ boven je hoofd hebt . Moeder en kind hebben recht op bijzondere ____________________ en ____________________ .

Artikel 26
Je hebt het ____________________ op ____________________ dat gericht is op de volle ____________________ van de menselijke persoonlijkheid en op de versterking van de eerbied voor de ____________________ van de ____________________ en de ____________________ ____________________ .

Artikel 27
Je hebt het ____________________ om te genieten van wat ____________________ en ____________________ voortbrengen .

Artikel 28
De overheid moet ervoor zorgen dat er een " ____________________ " is die al deze rechten beschermt .

Artikel 29
Je hebt ook ____________________ tegenover de mensen om je heen , zodat ook hun ____________________ kunnen worden beschermd . De ____________________ in je land mogen niet ingaan tegen deze mensenrechten .

Artikel 30
Geen enkel land en geen enkel mens mag proberen om de ____________________ te ____________________ die in deze Verklaring staan .