Crear actividad
Jugar Crucigrama
1 Programa fonamental que administra els altres programes en un ordinador. Quin s\'usa depèn del tipus d\'ordinador que utilitzem.
2 Programa informàtic que permet detectar els virus en el nostre equip i desinfectar, i si escau eliminar, els arxius infectats.
3 Xarxa informàtica mundial, descentralitzada, formada per la connexió directa entre computadores mitjançant un protocol especial de comunicació.
4 Disc que es troba a l\'interior de la CPU i que emmagatzema, tant la informació generada per l\'usuari, com els arxius necessaris perquè els programes funcionin. Se li identifica per la lletra C en el sistema operatiu, i se li sol representar per les inicials HD (hard disk). La seva capacitat és variable, però en l\'actualitat és de l\'ordre de GB.
5 Sistema que utilitza com xifres exclusivament el 0 i l\'1. És la base dels sistemes informàtics.
6 Diari interactiu personal a Internet on cada article tengui data de publicació, de manera que la persona que escriu i les que llegeixen puguin seguir tot el que s\'ha publicat i editat.
7 Ranura de la placa base de l\'ordinador que Përmet inserir una nova targeta que amplia els funcionalitats de la màquina.
8 Unitat central de procés d\'un ordinador. És la part a la qual arriba la informació des dels perifèrics d\'entrada, executa les tasques i retorna els resultats als perifèrics de sortida. Aparentment és una caixa a l\'interior hi ha el processador, la memòria, etc ...
9 Part de la memòria d\'un ordinador a la que emmagatzema la informació bàsica per arrencar i funcionar. Aquesta no s\'esborra en apagar l\'equip. Ve gravada de fàbrica, i no es pot modificar
2
3
4
5
6
8
1
9