Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Coreògraf

Dissenyador de vestuari

Regidor

Director

Compositor

Il·luminació

Actors

Director musical

Músics

Disseny de so

Lletrista

Productor

Escenògraf

Guionista

És l’encarregat d’escriure el guió del musical, el text que acompanya la música. Escriu la història i estableix l’arc dramàtic de l’obra que es construeix a través de la successió de diàlegs i cançons.

És el responsable de crear i controlar tots els aspectes visuals de la producció. Els decorats i els elements escènics són vitals en una societat que està molt acostumada a rebre constants impactes visuals. Ens ajuda a situar l’època i el lloc on transcorre l’acció del musical.

És qui prepara i dirigeix l’orquestra. Està a càrrec de tot el que està relacionat amb els aspectes musicals del xou. Durant les funcions ha d’estar preparat per solucionar els imprevistos que puguin sorgir i garantir la qualitat musical del xou.

Estan disposats al fossar i acostumen a ser 20mo 30 20 a 30 persones. És molt freqüent que alguns toquin dos instruments, especialment en el cas dels vents. És una manera d’estalviar despeses. Són persones que necessiten combinar un alt grau de preparació tècnica (alguns fragments són realment complicats) amb una versatilitat que els permeti tocar molts estils musicals (en un musical podem trobar balades, rock, funk…).

Han de ser capaços d’actuar, cantar i ballar per comunicar el seu personatge de manera convincent i creïble. Això implica que la seva formació requereixi un treball acurat en camps com la interpretació, la dansa, la dicció i els idiomes.

És qui fa les lletres de les cançons. Es tracta de trobar les paraules que millor encaixen amb la música.

És la persona que supervisa i decideix sobre tots els aspectes artístics de la producció. És el responsable de tot el que passa a sobre de l’escenari. Treballa amb els actors i altres professionals per assegurar-se que tots elements de l’espectacle encaixen i funcionen amb una sola finalitat: explicar una història d’una manera atractiva per al públic.

És qui dissenya i crea els vestits per a tots els actors. El vestuari ha d’anar en consonància amb l’argument i, d’altra banda, cal que doni versemblança a l’acció. Tots ens vestim cada dia i tenim tendència a establir associacions segons la roba que la gent porta.

És qui crea el projecte i per això cal que conegui el mercat, el públic i les tendències del moment per tal que la nova producció sigui un èxit. És el responsable de preparar i organitzar tots els aspectes necessaris per posar en marxa un musical.

És potser un dels elements que passen més desapercebuts però la seva tasca és crucial: actors, decorats, vestuaris no serveixen per res... si no els veiem en escena! Conjuntament amb la música, és el recurs més potent per establir diferents ambients i atmosferes en l’espectacle. Permet escollir el que es vol mostrar en escena i què queda en segon terme, focalitzant l’atenció en allò que ajudi a l’espectador a entendre la història.

Compon la música i les melodies del xou. Això inclou les cançons, la música de les escenes i els balls. És qui determina el contingut musical de tota l’obra.

És la persona responsable de crear i dirigir les coreografies i moviments que passen damunt de l’escenari. El moviment i els balls són un aspecte gairebé tan important com la música. És qui dona el sentit musical a tots els moviments del xou i ajuda a donar coherència visual al que passa en escena.

És la mà dreta del director, l’assisteix en els assajos i vetlla perquè tothom segueixi el guió. És el responsable que tot funcioni al backstage. Un cop comença la funció ell serà qui controli el teló, l’entrada dels actors a escena i la majoria d’aspectes tècnics de l’espectacle donant les entrades i sincronitzant tots els efectes.

Aquest equip és responsable de tot allò que té a veure amb el so i que el públic escolta durant la funció: microfonia, amplificació, material enregistrat i el sistema de monitoratge per on els actors i músics s’escolten.