Crear actividad
Jugar Test
1. 
Serena is geboren in België en 18 jaar geworden de dag voor de verkiezingen. Mag zij gaan stemmen in België? Waarom wel waarom niet?
2. 
Hans is afkomstig uit Nederland en is 19 jaar oud. Mag hij gaan stemmen in België? Waarom wel waarom niet?
3. 
Kimberley heeft zich uit vrije wil laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Mag zij gaan stemmen? Waarom wel, waarom niet?
4. 
Ufuk heeft geen zin om te gaan stemmen en besluit om in zijn bed te blijven liggen. Hoe kan hij dit oplossen?
5. 
Mossad is 18 jaar en zit in een rolstoel. Hij vraagt aan zijn broer om hem te helpen bij het stemmen. Mag dat? Waarom wel, waarom niet?
6. 
Mustapha mag voor de eerste keer gaan stemmen. Hij kleurt een bolletje rood bij partij x en bij partij Y. Heeft hij geldig gestemd? Waarom wel waarom niet?
7. 
Sabrina staat in het stemhokje en weet niet goed voor wie ze moet kiezen, het zijn er zoveel… Ze kleurt daarom een bolletje rood bij de eerste naam op lijst X. Heeft zij geldig gestemd? Waarom wel waarom niet?
8. 
Malev weet echt niet op wie hij moet stemmen, daarom kleurt hij maar alle bolletjes rood van alle personen in lijst Y Heeft hij geldig gestemd? Waarom wel waarom niet?
9. 
Mandana vertrekt op reis op de dag van de verkiezingen. Zij wil een volmacht geven aan haar broer Ismail. Hoe kan ze dit oplossen?
10. 
Marlies zit in voorhechtenis. Mag zij stemmen? Waarom wel, waarom niet?