Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Estructura de constrast

Forma tema amb variacions

Estructura de variació

Forma rondó

Forma binària

Forma estròfica

Forma ternària

Estructura de repetició

Una sola idea pot ser suficient per crear una obra musical. En aquest cas, per a que la música sigui més llarga, caldrà repetir-la una vegada i una altra.

És la que presenta dues seccions: Molts cops, les dues seccions es repeteixen. Aquestes repeticions no alteren la forma binària bàsica de la peça.

És la forma en què es repeteix un tema principal i abans de cada repetició s'intercalen altres temes que contrasten amb ell: La repetició del tema principal (també anomenat tornada o ritornello) dóna unitat a l'obra. Els temes contrastants (anomenats episodis o estrofes) mantenen l'interès de l'oient.

Forma musical que consta d’un tema o idea musical senzilla que serveix de punt de partida per a tota la composició i diverses variacions (modificacions del tema)

Pot passar que amb una sola idea la nostra música resulti una mica monòtona. Per evitar-ho, tenim una altra opció: inventar alguna cosa nova que contrasti amb això.

Per evitar la monotonia, la idea musical es pot modificar una mica a cadascuna de les seves aparicions.

Forma estròfica És l’estructura musical més senzilla. Està formada per una sola frase, encara que aquesta es repeteixi diverses vegades (canvia la lletra, no la melodia).

És la que presenta tres seccions. És una de les més utilitzades pels compositors. Presenta aquesta estructura: A és el tema principal. B és el tema contrastant A’ és la repetició literal o variada del tema principal.