Crear actividad
Jugar Completar frases
Tijdens dit seizoen kan je best je zwemkledij bij de hand houden want het wordt warm . Ook zonnecrème kan heel handig zijn . Zeker als je op het strand ligt en aan het genieten bent van de warme zon . Het seizoen dat we zoeken is de ____________________ .

Dit is één van de vier weerelementen die ons aangeeft of het warm of koud is . We gebruiken een ____________________ om dit element te meten . We gebruiken graden Celsius . Het element dat we zoeken is ____________________ .

Het is zo koud . Het heeft gesneeuwd en je kan bijna schaatsen op de weg omdat het zo glad is . De leerlingen hebben op verschillende plaatsen een sneeuwman gemaakt . Dit kan natuurlijk alleen tijdens dit seizoen , de ____________________ .

De bladeren vallen van de bomen . De eekhoorntjes lopen rond en verzamelen allemaal nootjes voor het volgende seizoen . Er is wel wat wind maar nog niet zo heel koud . De bladeren aan de bomen hebben prachtige kleuren : rood , geel , oranje , bruin , ? . Het seizoen is de ____________________ .

Dit weerelement vertelt ons of er sneeuw of regen is geweest . Het is namelijk ____________________ . We gebruiken een ____________________ om de hoeveelheid regen te meten .

Eindelijk na die maanden van koude en sneeuw komt de zon er terug wat door . Het wordt weer wat warmer . De vogeltjes zijn terug gelukkig en de insecten komen terug tevoorschijn . Dit kan in dit seizoen , de ____________________ .

Dit weerelement vertelt ons iets meer over de zichtbaarheid van de zon . Het vertelt ons of er veel wolken of eerder meer zon te zien is . Het is de ____________________ .

Dit weerelement is de ____________________ . Wind kan je opdelen in ____________________ en ____________________ . We gebruiken een ____________________ om de windsnelheid te meten . De windrichtingen kan je onthouden door het zinnetje " nooit opstaan zonder wekker " .