Crear actividad
Jugar Completar texto
L'aparell respiratori participa en el procés de ____________________ mitjançant l'aportació de ____________________ , un gas que les cèl·lules necessiten per a obtindre energia dels ____________________ .

Per això , en el moviment ____________________ , en què es contrauen els músculs ____________________ i el ____________________ , l'aire carregat d'aquest gas travessa les vies respiratòries fins que arriba als pulmons . ____________________ de gasos es produïx als ____________________ mitjançant la ____________________ . La sang cedix el diòxid de carboni i pren ____________________ per tal de tranportar - lo fins a les cèl·lules . Una vegada que es troba als ____________________ , es produïx un procés de ____________________ dels nutrients , que és la ____________________ cel·lular , mitjançant la qual s'obté energia , diòxid de carboni i ____________________ ____________________ . Aquest gas és arreplegat per la sang dels ____________________ i conduït cap als alvèols pulmonars .
En el moviment d'expiració , produït per ____________________ del ____________________ i els músculs ____________________ , l'aire carregat de gas carbònic ix del cos per les vies respiratòries i completa el cicle .