Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Per contra, la tecnologia també té desavantatges. Per començar, els aparells tecnològics no són precisament econòmics i no tothom pot permetre’s comprar un ordinador o una tauleta als seus fills. També pot anar en contra dels nostres interessos i frenar l’aprenentatge si no hi ha suport pedagògic i un control parental. A més, s’ha d’estar molt al cas del contingut que consulten els nens, ja que a Internet hi ha molta informació i no tota és de qualitat ni de fiar.

Des del punt de vista dels mestres i professors, hi ha molts professionals que s’haurien de reciclar per tal d’incorporar les TIC a les seves classes, a més d’aprendre a gestionar les hores lectives i trobar materials de qualitat i que puguin despertar interès en els nens.

Avui dia, en un món en què la tecnologia ens acompanya en totes les activitats de la vida quotidiana, no és d’estranyar que els nostres fills s’eduquin envoltats d’aparells tecnològics. Així doncs, és inevitable que l’escola deixi de seguir el model tradicional i passi a incloure ordinadors i tecnologia per educar.

A favor de la tecnologia, podem dir que utilitza diferents suports que estimulen cognitivament els nens: textos, imatges, vídeos... A més, s’ha demostrat que els continguts digitals s’assimilen més ràpid i promouen l’aprenentatge autònom. Per altra banda, també fomenta el treball en equip i de forma connectada amb altres usuaris. Finalment, el contingut digital pot esdevenir més econòmic que els tradicionals llibres de paper i pot estalviar molts mals d’esquena a la nostra quitxalla.

Per part dels mestres, la tecnologia és una eina que pot servir per motivar els seus alumnes gràcies a un suport nou i interactiu que alhora els pot ajudar a connectar més amb els alumnes.

Eina de motivació i connexió dels alumnes.

A favor: són estimulants, ajuden a assimilar continguts, afavoreixen el treball en equip, més econòmic i menys pes.

Els professors s'han de reciclar i fer servir materials de qualitat.

Els ordinadors formen part de la societat

En contra: els ordinadors són cars i el contingut a internet no és de fiar.